Komunikaty prasowe

Sekretne sałatki - poznaj ich tajemnice

2012-04-13
Zdjęcie: Sekretne sałatki - poznaj ich tajemniceSekretne sałatki - poznaj ich tajemnice

Coraz wyższe temperatury, coraz więcej nowalijek na straganach i sklepowych półkach – sezon sałatkowy tuż tuż! Nareszcie świeże warzywa pozwolą nam na kuchenne szaleństwa i sałatkowe eksperymenty! Przeczytaj, jak sprawić, by wyjść z nich obronną ręką, a każda sałatka była kulinarnym dziełem sztuki! Sałatki mają swoje tajemnice. ...

Dzień Czekolady - czas na nowe kulinarne duety z czekoladą!

2012-04-11
Zdjęcie: Dzień Czekolady - czas na nowe kulinarne duety z czekoladą!Dzień Czekolady - czas na nowe kulinarne duety z czekoladą!

12 kwietnia powinniśmy bez wyrzutów sumienia zajadać się czekoladą – w tym dniu ta słodka tabliczka obchodzi swoje święto. Oprócz najsłynniejszych kostek świata, do wyboru mamy: czekoladowe kremy, musy, ciasta, lody, cukierki, przekładane wafelki i batoniki, gęstą czekoladę na gorąco i mnóstwo innych deserów. ...

Wielkanocny poradnik szefa kuchni Knorr

2012-03-28
Zdjęcie: Wielkanocny poradnik szefa kuchni KnorrWielkanocny poradnik szefa kuchni Knorr

Radzi szef kuchni marki Knorr, Piotr Murawski.   1. Jak gotować jajka, by nie pękały, a potem łatwiej się obierały?  Aby jajko nie pękło podczas gotowania, trzeba pamiętać o kilku zasadach. Na pewno nie należy bardzo zimnego jajka, prosto z lodówki, wkładać do gotującej się wody. ...

Nowy smak Wielkanocy

2012-03-26
Zdjęcie: Nowy smak WielkanocyNowy smak Wielkanocy

Wielkanoc – kończy się czterdziestodniowy post, nastaje czas obfitości. Stoły uginają się pod ciężarem przysmaków – półmisków pełnych soczystych pieczeni i pasztetów, waz z tradycyjnymi zupami, pater z ciastami: kruchymi babami i słodkimi mazurkami. ...

Z dalekiej Ameryki na nasze talerze, czyli o popularności kuchni amerykańskiej

2012-03-23
Zdjęcie: Z dalekiej Ameryki na nasze talerze, czyli o popularności kuchni amerykańskiejZ dalekiej Ameryki na nasze talerze, czyli o popularności kuchni amerykańskiej

Pikantne skrzydełka z kurczaka, soczyste nuggetsy, ogromne piętrowe hamburgery – nietrudno zgadnąć, w jakiej kuchni znajdziemy te przysmaki. Choć kuchnia amerykańska kryje w sobie ogromne bogactwo innych potraw, różnych w zależności od regionu kraju, to jednak właśnie te są wizytówką Stanów Zjednoczonych. ...