
Sałatka to doskonała witaminowa przekąska na każdy dzień. Myli się jednak ten, kto sądzi, że to już pełna charakterystyka warzywnych smakowitości. Dzisiaj sałatki to nie tylko zielony dodatek do obiadu, ale coraz częściej swoista indywidualność – samodzielne danie. ...
Kiedy mówimy bulion, myślimy o wywarze z mięsa kurczaka i włoszczyzny. To zupa niezwykle aromatyczna. Często jednak brakuje jej „tego czegoś” co sprawia, że smakuje jak rosół przygotowywany przez nasze babcie. ...
Wiosną zmienia się nasze otoczenie. Wszystko budzi się do życia, inspirując nas do działania. Dni stają się dłuższe, częściej przebywamy na świeżym powietrzu i wracamy do zajęć sportowych. Wyjazdy, plener czy długie spacery to tylko niektóre z możliwości, które pojawiają się wraz z nadejściem wiosennej aury. ...
Zupa to dla jednych danie spożywane codzienne, dla innych rarytas, jadany w czasie niedzielnych obiadków u mamy. Każdy ma swoje ulubione smaki. Jedni lubują się w łagodnym smaku pomidorowej, drudzy w kwaskowatej ogórkowej, a jeszcze inni w rosole. ...
Garść przyjaciół, talerze pełne pysznego jedzenia, szczypta uśmiechu – oto przepis na udany wieczór. Zwłaszcza kiedy zaczynamy opowiadać historie z cyklu „A pamiętasz jak…?” i wspominać sytuacje, które wywołują uśmiech na twarzy. ...