Wino chilijskie

0
460
5/5 - (1 vote)

Jak wybrać chińskie wino?

Alkohol z Chin jest mało znany i nieszczególnie popularny wśród naszych rodaków. Chińskie alkohole kojarzą się Polakom przede wszystkim z napojem przyrządzanym ze śliwek. W kraju tym produkuje się także wyroby z winogron, specjalny alkohol ze zbóż oraz niezwykłe starożytne wino ujgurskie.

Wino chilijskie

Chińskie wino ryżowe jest powszechnie znane. Napój z ryżu jest uważany za popularny w Chinach. Podstawowe znaczenie w tym kraju zawsze miała fermentacja produktu, a nie jego składniki. Zarówno technologia ryżowa, jak i winogronowa były podobne, ale w procesie warzenia koniecznie dodawano dodatkowe składniki. W ich skład wchodzą różne zioła, a nawet grzyby. Według chińskich producentów, smak i dobroć napoju zależy wyłącznie od naturalnych właściwości najlepszych produktów. Moc takiego wina wynosi około 15 stopni, a proces starzenia sprawia, że jest ono jeszcze mocniejsze. Sama technologia wytwarzania wina ryżowego nie należy do kategorii prostych i można ją przedstawić na cztery sposoby. Metoda gotowania na gorąco – metoda ta polega na schłodzeniu ugotowanego ryżu na wolnym powietrzu, a mieszanka fermentacyjna po dodaniu pozostaje ciepła w całej masie. Przed dalszą obróbką i fermentacją ugotowany ryż jest namaczany w zimnej wodzie. Do produkcji słodkich napojów używa się ryżu parzonego, który dodaje się do mieszanki fermentacyjnej nie raz, ale trzy razy w odstępie czasu. Metoda typowa dla produkcji napojów wzmocnionych polega na zatrzymaniu procesu fermentacji.

Źródło: https://gryporadnik.pl/czy-sprzedaz-przez-marketplace-w-niemczech-to-dobry-pomysl-dla-poczatkujacych-sprzedawcow