Składniki:
1. 5 jajek
2. 15 dag mąki pszennej
3. Cukier waniliowy
4. 15 dag cukru
5. 1 łyżeczka proszku do pieczenia
6. 1 szklanka śmietany kremówki 36 %
7. 40 dag waniliowego serka homogenizowanego
8. 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej
9. 1 opakowanie galaretki z owoców leśnych
10. 4 łyżeczki żelatyny
11. 2 brzoskwinie
12. 25 dag jagód leśnych
13. Pół szklanki morelowego dżemu
14. 5 łyżek wiórków kokosowych
15. Pół szklanki herbaty
Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek; białka ubić z cukrem, dodać żółtka i delikatnie wymieszać. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sitko do masy jajecznej, wymieszać. Ciasto przełożyć do kwadratowej formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i wstawić blaszkę z ciastem na około 35 minut. Wyjąć z piekarnika i gorący placek posmarować dżemem morelowym i posypać wiórkami kokosowymi. Ostudzić. Przekroić na trzy blaty.
Śmietanę kremówkę ubić na sztywno a następnie wymieszać z serkiem homogenizowanym, a następnie dodać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wrzącej wody. Galaretki rozrobić w ilości wody mniejszej niż na opakowaniu o 1/5.
Jeden placek włożyć z powrotem do formy i nasączyć połową herbaty, posypać jagodami i zalać tężejącą galaretką z owoców leśnych. Po zastygnięciu posmarować połową kremu śmietanowego i przykryć drugim plackiem nasączonym resztą herbaty. Rozłożyć na placku pokrojone brzoskwinie i zalać galaretką. Po zastygnięciu posmarować resztą śmietany na wierzchu ułożyć placek posmarowany dżemem.