Składniki:
5 jajek
5 łyżek cukru
5 łyżek maki tortowej
3 cukry waniliowe
3 łyżki kawy (rozpuszczalnej)
3 łyżki mąki ziemniaczanej
3 łyżki kakao
1 słoik kremu czekoladowego
1 litr śmietany kremówki
3 śmietan ? fixy
Biała polewa
Masło do wysmarowania blachy
Wykonanie:
Posmarować spód tortownicy masłem (tylko spód, gdyż, jeśli posmaruje się boki, to ciasto będzie odstawać od boków).
Jajka rozbić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem i połączyć z żółtkami. Do masy jajecznej przesiać zmieszane mąki i delikatnie wymieszać.
Przełożyć do tortownicy i piec pół godziny w temperaturze 180 stopni. Wystudzić i przekroić na dwa placki.
Śmietanę ubić z cukrem waniliowym i śmietan ? fixem, dodać przesiewając przez sitko kakao i kawę, delikatnie wymieszać.
Pierwszy placek posmarować kremem czekoladowym i 2/3 kremu śmietanowego, przykryć drugim plackiem, lekko docisnąć, posmarować resztą kremu i polać biała polewą (wystudzoną).
Źródło: https://www.izagotuje.pl/jak-czesto-powinienem-serwisowac-samochod-po-chiptuningu.html